• Publicerat 6 juli, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Sebastion Aho.Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Tidigare i veckan meddelade Skellefteå AIK att Sebastian Aho lämnar klubben inför nästa säsong. I somras draftades backen av New York Islanders. Nu bekräftar NHL-klubben att Aho är klar. 21-åringen skriver ett treårigt ”entry-level”-kontrakt, berättar Islanders på sin hemsida. 

Som Hockeysverige.se rapporterade tidigare i veckan så är Sebastian Aho förlorad för Skellefteå AIK. Under onsdagen bekräftade även New York Islanders på sin hemsida att man skrivit kontrakt med backtalangen. Kontraktet är ett så kallat ”entry-level”-kontrakt på tre år.

Islanders valde Aho som nummer 139 i sommarens draft. Det absolut mest troliga är att backen får börja äventyret i Nordamerika med spel i farmalaget och AHL-klubben Brigdeport Sound Tigers.

Lite kuriosa är att det redan finns en annan Sebastian Aho i NHL. Spelaren med samma namn är en finsk 19-årig jättetalang som redan spelat två säsonger för Carolina Hurricanes.

BEKRÄFTAT: Sebastian Aho lämnar Skellefteå AIK