T.J. Oshie, Alex Ovetjkin, Jevgenij Kuznetsov och Nicklas Bäckström.Foto: Getty Images

Ett par veckor efter att Evgeny Kuznetsov skrev under sitt åttaårskontrakt med Washington Capitals tog han nyligen en pratstund med Sport-Express. I intervjun valde stjärnryssen bland annat att försvara sin lagkamrat Alexander Ovechkin, som kritiserats för sin form den senaste tiden.

Kritiska röster höjdes efter att bröllopsbilder på en tröjlös Ovechkin spridit sig på nätet. Åsikter kring Ovechkins form har bubblat upp till ytan, vilket får Kuznetsov att se rött.
– Alla är överviktiga. Det är sommar, långt före starten av säsongen. Han kommer att komma i form, säger han till Sport-Express.
– Jag ger dig min förutsägelse nu, och du lär komma ihåg det i vår. Han kommer att skjuta 50 mål.

Ovechkin har under sin karriär varit känd för att hitta nätmaskorna. Vid sju tillfällen har han gjort fler än 50 fullträffar under en och samma säsong. Under den gånga säsongen landade 31-åringen på 69 poäng, varav 33 av dessa var mål. Ovechkin har totalt prickat in 558 mål under karriären – vilket ger honom en 26:e plats i NHL:s totala målliga genom tiderna.