Erik BrännströmFoto: Bildbyrån

Han valdes som nummer 15 i förstarundan i draften av Vegas Golden Knights. Nu har HV71-spelaren Erik Brännström skrivit på sitt NHL-kontrakt.

Vegas själva gick ut med nyheten att Erik Brännström – tillsammans med spelarna Cody Glass (vald sexa i draften) samt Nick Suzuki (vald 13 i draften) – har skrivit varsitt treårskontrakt med klubben.
– Ett spännande besked för Knights organisation, vi har signat tre av våra bästa framtidsspelare, säger general manager George McPhee till klubbens hemsida.

Han passade även på att lyfta trions färdigheter.
– De har visat en exceptionell talang och sinne för ishockey när de har spelat på nuvarande nivåer. Vi kommer att följa spelarna när de fortsätter visa upp det hårda arbetet som krävs för att fortsätta utvecklas.

”VI HAR ÄLSKAT HONOM”
Enligt många gick Brännström tidigare än väntat i draften. Men enligt McPhee var det självklart att de skulle välja honom när chansen dök upp.
– Vi kanske hade kunnat ta Erik senare i draften, men man ska ta killarna man vill ha och vi är väldigt nöjda med att vi gjorde det för vi tror att han är en speciell spelare, sa McPhee då till hockeysverige.se.
– Vi har älskat honom sedan vi såg honom i Slovakien (Ivan Hlinka Tournament) i augusti. Han påminner oss om Ryan Ellis.

SPELADE 35 SHL-MATCHER
17-årige Erik Brännström imponerade stort den här säsongen och spelade 35 SHL-matcher tillsammans med de svenska mästarna HV71. Totalt gjorde han sex poäng. Han hade även en viktig roll i U18-VM, där det blev fem poäng på sju spelade matcher.

Brännström, Glass och Suzuki har alla undertecknat entry-level contracts.