Mika Zibanejad.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Forwarden Mika Zibanejad står inför en spännande tid just nu. New York Rangers-anfallaren ska med största sannolikhet skriva nytt kontrakt med klubben och enligt uppgifter till NY Post kan det handlade om en årslön på 4,8 miljoner dollar, vilket är 40 miljoner svenska kronor.

Källan pekar även på att Zibanejad söker ett kortare kontrakt på två år, vilket skulle innebära att han skulle bli UFA år 2019. Ett upplägg som – om han fortsätter utvecklas i rätt riktning – skulle ge honom en chans att skriva ett rejält långtidskontrakt. Däremot påstås det att Rangers redan nu vill skriva ett längre kontrakt, helst kring en femårsperiod.

24-åringen, som har ett JVM-guld på prishyllan, fick stora delar av säsongen förstörd på grund av ett brutet vadben. Under sina 56 spelade matcher fick han ihop 37 poäng, vilket innebär att han står på 188 NHL-poäng totalt.