Jeremy Bracco. Foto: Dennis Pajot/Getty Images)

Tunga nyheter för Toronto Maple Leafs. En av deras mest spännande talanger har drabbats av körtelfeber. Jeremy Bracco, som vunnit JVM-guld tillsammans med USA, kommer att bli borta från spel under den närmaste framtiden.
– Det kommer att ta en stund för honom att komma tillbaka. Men jag ser inte det här som ett bakslag så länge det inte tar längre tid än det borde, säger klubbens general manager Lou Lamoriello.

Det var körtelfeber som gjorde att det svenska superlöftet Timothy Liljegren fick stora delar av den här säsongen förstörd. Oftast brukar sjukdomen, som ger symptom som halsont, hög feber och svullna lymfkörtlar, vara i två till tre veckor – men den kan hålla i sig i upp till en månad. Trötthet efter sjukdomen är vanligt, och det kan hålla i sig under flera månader.

Bracco spelade den gångna säsongen i Kitchener Rangers och Windsor Spitfires i OHL. Totalt gjorde han 83 poäng på 57 matcher. Till den här säsongen är tanken att 20-åringen ska spela i AHL-laget Toronto Marlies.