Nolan Patrick.Foto: All Over Press

Få lag kan mäta sig med den talangpool Philadelphia byggt upp de senaste åren. Nu har det största löftet av dem alla skrivit sitt första kontrakt med klubben.

När säsongen inleddes var Nolan Patrick det givna förstavalet i draften. Efter ett något skadefyllt år som gjorde att han bland annat missade JVM valde New Jersey dock att plocka Nico Hischier som etta i draften.

Patrick gick i stället som tvåa till Philadelphia. Nu har han skrivit sitt första kontrakt med klubben. Philadelphia offentliggör på sin hemsida att Patrick skrivit på ett treårigt rookieavtal. Detta trots att Patrick inte kunde deltaga för fullt på det nyligen avslutade talanglägret, till följd av en skada. Han beräknas gå på is om en vecka, skriver klubben på sin hemsida.

Patrick spelade bara 33 matcher den gångna säsongen och stod på dessa för 20 mål och 26 målgivande passningar i WHL-laget Brandon Wheat Kings mundering. Säsongen dessförinnan dominerade han och hjälpte sitt lag till klubbens första WHL-titel på 30 år.

Så sent som igår natt skrev draftettan Nico Hischier på sitt rookiekontrakt.

Draftettan har skrivit under sitt NHL-kontrakt: ”Tack till alla som hjälpt mig hit”