Kael Mouillierat.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Han värvades som en tilltänkt poängproducent – men levde inte alls upp till förväntningarna i Luleå. Nu har Kael Mouillierat hittat en ny klubb.

Hans tid i Luleå blev inte direkt ett romantiskt drama med ett lyckligt slut. Kael Mouillierat misslyckades helt i Norrbotten och sköt bara fyra mål på 47 SHL-matcher. Han adderade dessutom bara tio assistpoäng. En klar missräkning för en spelare som levererat okej med poäng i AHL.

Nu har kanadensaren hittat en ny klubb. Han kommer nästa säsong spela i det tyska mittenlaget Ingolstadt, skriver klubben på sin hemsida. 29-åringen har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

Där blir han bland annat lagkamrat med Jacob Berglund, som får chansen i den tyska högstaligan efter en säsong där han sprutat in poäng i den schweiziska andradivisionen.