Marian Hossa.Foto: ICON Sportswire

För drygt en månad sedan slog nyheten ned som en bomb i hockeyvärlden. Marian Hossa, som spelat över 1300 NHL-matcher, hade enligt uppgifter drabbats av en sällsynt allergi mot sin egen hockeyutrustning. Nu kommenterar lagkamraten Jonathan Toews den svåra situationen.
– Det är hjärtskärande att se vad han måste gå igenom, säger han. 

De märkliga omständigheterna har lett till att Marian Hossa valt att stå över den kommande säsongen tillsammans med Chicago Blackhawks. Fortfarande är det oklart om 38-åringen någonsin kommer att kunna spela ishockey igen.

Blackhawks kapten Jonathan Toews är bedrövad över Hossas situation.
– Det är hjärtskärande att se vad han måste gå igenom när man vet att det är för tidigt. Han har massor kvar att ge. Jag kan nästa se honom på samma sätt som Jagr, som spelar sex eller sju år till. Det är tufft att se, säger Toews till Chicago Tribune.

Han fortsätter:
– Det är inte som att det här hände under natt. Många av killarna som var medvetna om situationen visste att det här beslutet var tvunget att tas.

Hossa har producerat makalösa 1134 NHL-poäng under sin karriär. Han har fått lyfta Stanley Cup vid tre tillfällen. Under NHL-lockouten 2004/2005 passade han på att representera Mora IK. Där gjorde han 32 poäng på 24 spelade SHL-matcher.