• Publicerat 11 augusti, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Tingsryd blev det tredje allsvenska laget att plocka en SHL-skalp under försäsongen. Det blev en 2–1-seger mot Rögle på hemmais i kväll.

Försäsongen är i sin linda och man ska inte dra några slutsatser av resultaten i mitten av augusti. Men. Vi kan ändå konstatera flera av de allsvenska lagen har visat att man kan hävda sig mot SHL-motstånd. Efter att AIK slagit Örebro i går och Troja-Ljungby straffat svenska mästarna HV71 i kväll lyckades även Tingsryd inleda försäsongen med en SHL-skalp.

Mikael Frycklund, som värvats från Västerås, sköt Taif:s första mål för säsongen när han gav smålänningarna ledningen med 1–0 under en avvaktande utvisning i den andra perioden. I tredje perioden sköt Jacob Dahlström 2–0 i tom kasse.

Rögle fick ett tröstmål signerat Daniel Sylwander sent omsider. Detta efter förarbete av Linus Sandin, nyförvärvet från Almtuna.