• Publicerat 11 augusti, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
jesper Thörnberg.Foto: Bildbyrån/Johan Löf

Släkten är värst. Speciellt lagkaptenens egen lillebror. Jesper Thörnberg blev matchvinnare efter straffläggning när allsvenska nykomlingen Troja-Ljungby överraskande besegrade regerande svenska mästarna HV71 med 2–1.

Han är till stora delar fostrad i HV71 och står noterad för 68 SHL-matcher med klubben. Men i kvällens träningsmatch i Falkenberg fungerade Jesper Thörnberg som en, i dubbel mening, trojansk häst.

Det var nämligen 26-åringens straffmål som såg till att ta Troja-Ljungby till en 2–1-seger mot de regerande svenska mästarna – och storebror Martin Thörnberg, lagkapten för HV. 1–1 efter full tid och förlängning gjorde att straffar fick avgöra smålandsderbyt. Där satte Thörnberg Trojas andra straffmål i den tredje straffomgången. När David Ullström sedan missade möjligheten att överlista Emil Jidskog var det avgjort.

HV71 fick sitt mål från Robin Figren medan David Rundqvist kvitterade i powerplay i mitten av den tredje perioden.

I Trojas kasse stoppade nyförvärvet Emil Jidskog 29 skott.