• Publicerat 11 augusti, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Borna Rendulic.Foto: Getty Images/Doug Pensinger

Borna Rendulic blev den första kroatiskfödda spelaren i NHL 2014. Efter tre säsonger i Nordamerika återvänder 25-åringen nu till Europa för spel i Finland.

Den 9 december 2014 är ett historiskt datum i NHL. Då blev Borna Rendulic den första spelaren född i Kroatien. Forwarden debuterade för Colorado Avalanche i en match mot Nashville Predators och spelade totalt elva NHL-matcher 2014/15 med ett mål och en assist som facit.

Det två senaste säsongerna har det blivit ytterligare fyra NHL-matcher, tre för Colorado och en för Vancouver Canucks. Men nu är det slutspelat i Nordamerika för den här gången. I dag blev Rendulic nämligen klar för en flytt tillbaka till Finland där han spelade Liiga-hockey innan han skrev NHL-kontrakt med Colorado.

LAGKAMRAT MED FORNE ÖREBRO-SPELAREN

Ny klubbadress för 25-åringen blir Pelicans, där han blir lagkamrat med Örebro-bekantingen Joel Mustonen. Borna Rendulic har tidigare spelat 97 matcher i Liiga med Ässät och HPK och svarat för 44 poäng.

Under förra säsongen gjorde han 23 poäng (12+11) på 69 matcher med Vancouver Canucks farmarlag Utica Comets i AHL. Då blev det också det enda framträdandet i NHL för Canucks i den vevan.