• Publicerat 11 augusti, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Lauri Marjamäki.Foto: All Over Press/Emil Hansson

Uppgifter gjorde gällande att han skulle förlänga kontraktet och fortsätta som förbundskapten. Men nu meddelar finska ishockeyförbundet att Lauri Marjamäki sagt upp sig och kommer att lämna sin post efter säsongen 2017/18.

Det var MTV som kom med uppgifterna om att det låg ett klart kontraktserbjudande redo för Lauri Marjamäki att skriva på. Men någon fortsättning i landslagsbåset blir det inte för Finlands förbundskapten.

Efter den här säsongen kommer Finland att tvingas anställa en ny huvudtränare. På fredagen kom nämligen beskedet från finska ishockeyförbundet att 40-åringen säger upp sig.

ETT MÅL PÅ TRE WORLD CUP-MATCHER

– Vi var redo att förlänga kontraktet, men vi respekterar Marjamäkis beslut, säger ordförande Harri Nummela i ett pressmeddelande, enligt Svenska Yle.

Marjamäki tog över rollen som förbundskapten efter populäre Kari Jalonen. Efter en svajig första säsong med ett World Cup, där Finland bara sköt ett mål på tre matcher, och ett ojämnt VM där det blev en fjärdeplats, har den tidigare Kärpät-tränaren fått utstå en hel del kritik.

Finska ishockeyförbundet meddelar att man har inlett processen med att hitta en ersättare till Marjamäki.