Henrik och Daniel Sedin.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Den senaste säsongen blev en rejäl missräkning för bröderna Sedin och deras Vancouver som missade slutspel. Nu vill de bevisa att de kan spela på en hög nivå och de tar det säsong för säsong nu.

Tvillingbröderna Daniel och Henrik Sedin har spelat för Vancouver sedan år 2000 och innan årets premiärmatch spelas kommer de ha hunnit fylla 37 år. Sjunkande poängproduktion har lett till att spekulationerna tagit fart om det är så att pensioneringen är nära för tvillingarna.
— Vi tänker på vår framtid regelbundet och vi har sagt att vi ska ta det år till år nu, berättar Henrik Sedin i en intervju med nhl.com.
— Kommande säsong vill vi bevisa att vi fortfarande kan spela på en hög nivå och det är upp till oss att göra det. Vi vet att om vi gör det så kommer frågorna bli enklare att besvara mot slutet av säsongen.

SÄMSTA SÄSONGEN PÅ LÄNGE

Henrik Sedin gjorde 50 poäng säsongen som var (15, mål, 35 assists) och de 35 assisten var hans lägsta notering under en full NHL-säsong för hans del sedan säsongen 2003/2004 då han hade 31. När han vann Hart Trophy som ligans mest värdefulle spelare och Art Ross Trophy som ligans poängkung 2009/2010 hade han 112 poäng.

Broder Daniels senaste säsong (44 poäng) var hans lägsta poängmässigt sedan 2002/2003. Hans bästa notering är från 2010/2011 då han vann poängligan med 104 poäng.

Brödernas kontrakt går ut efter denna säsongen och de har alltså inget besked att ge i dagsläget om framtiden. Men Henrik är revanschsugen efter fjolåret.
— Vi tycker att vi skulle varit högre upp i tabellen. Vi hade några skador som var tuffa att ta oss igenom. Men kan vi hålla oss skadefria så… Tittar man på vår laguppställning så är det inget dåligt lag.