John Klingberg och Ken Hitchcock.Foto: All Over Press

Dallas har bara varit i slutspel tre gånger på de tio senaste säsongerna. Nu hyllar lagets svenske back John Klingberg den nye huvudcoachen Ken Hitchcock som han tror kan hjälpa laget till playoff.

Ken Hitchcock tog Dallas till två raka Stanley Cup-finaler vid millennieskiftet, varav det blev vinst 1999. I slutet av 2001 fick han sparken och har sedan dess coachat Kanada i OS och World Cup, samt NHL-klubbarna Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets och nu senast St.Louis Blues som han fick lämna i början av februari.
I april presenterades han som klar för gamla klubben Dallas Stars och det valet hyllas av John Klingberg.
— Jag har pratat med honom lite och jag är exalterad inför säsongen, berättar Klingberg för nhl.com.

MISSADE SLUTSPEL

Dallas missade slutspelet förra säsongen och Klingberg menar på att Ken Hitchcock är helt rätt man att leda laget dit igen.
— Vi kommer få en bra struktur defensivt och det är något vi saknat lite de senaste åren. Jag tror att det är viktigt för vårt lag att ha struktur att falla tillbaka på om vi inte gör så många mål.

Klingberg hade mest istid av Dallasspelarna förra säsongen och han tycker det är viktigt med en coach som pressar spelarna och som är detaljerad i sitt defensiva spel.
— Jag vill att vårt lag ska bli bättre defensivt och jag tror att han kommer göra vårat lag bättre defensivt.