Adam Foote.Foto: All Over Press

Han vann Stanley Cup två gånger om tillsammans med Peter Forsberg och gjorde närmare tusen NHL-matcher för Quebec/Colorado i NHL. Nu lämnar Adam Foote sina uppdrag i Avalanche.

1996 och 2001 fick Adam Foote vara med och vinna Stanley Cup med Colorado Avalanche. Då hette lagkamraterna bland annat Peter Forsberg och Joe Sakic.
Han draftades av Quebec 1989 som nummer 22 totalt. I samma draft valdes Mats Sundin som nummer ett av samma klubb. Foote hängde sedan med i flytten till Denver och han gjorde sammanlagt 16 säsonger för organisationen.

Efter att han la skridskorna på hyllan 2011, då som lagkapten, har han varit defensiv coach i klubben. Men nu lämnar Adam Foote sitt uppdrag där skriver BSN Denver. Anledningen ska vara att 46-åringen vill spendera mer tid med familjen. Hans äldste son, Callan Foote, draftades av Tampa Bay i årets draft och brodern Nolan spås gå högt i draften 2019.

KRITISERAR COLORADO

Adam Footes senaste uppdrag för Colorado var i förra veckan då han sågs i samband med World Junior Summer Showcase och han var på is för någon månad sedan då Colorado hade sin utvecklingscamp.

Colorado valde två stycken backar (Cale Makar och Conor Timmins) som sina första val i sommarens draft och att Adam Foote nu lämnar klubben får TSN:s Darren Dreger att kritisera Colorado i en radiointervju med WGR.
— Det kan finnas en nivå av distraktion eftersom hans söner är talangfulla och spelar för samma juniorlag. Men med två backar som högsta val i draften, hur kan de tillåta att Adam Foote lämnar? Det är en hel del saker som måste rättas till i Colorado.