NYTT GULDJUBEL I ÅR? Tre Kronor går för nytt VM-guld i Köpenhamn. Vi har samlat alla tider för hockey-VM på tv-Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Han spelade VM-finalen skadad och blev knappast friskare av att William Nylander dök på honom efter matchens slut. Men nu är Henrik Lundqvist redo för en ny säsong.
– Jag har varit på is ett par gånger, säger han.

Så här i efterhand minns vi bara hans stormatch och att han stängde igen butiken fullständigt under straffläggningen. Men timmarna före VM-finalen mot Kanada utspelades en helt annan dramatik kring Henrik Lundqvist. En knäskada gjorde att hans medverkan i VM-finalen länge var ytterst osäker.

Men han kom som bekant till spel, trots skadan som gäckade honom. Han skulle behöva flera veckors vila innan han var helt återställd, men nu tycks han vara det med ett par veckor till godo innan NHL-lagens träningsläger drar igång.
– Jag har varit på is ett par gånger och det känns bra. Jag har såklart en del jobb framför mig, men det är en liknande känsla som den jag alltid har. Det är när jag går på is som jag ökar arbetsbördan och jag gillar det, säger han till nhl.com.

Den svenske målvaktsstjärnan tvingades uppleva ännu ett tungt Stanley Cup-uttåg med sitt Rangers när skrällen Ottawa blev för svår redan i den andra slutspelsrundan.
– Topparna var lika höga som alla andra år, men lägstanivån var lite för låg, summerar han säsongen.