• Publicerat 16 augusti, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Oscar Lindberg (vänster) och Erik Brännström (höger). Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN & Jonathan Daniel/Getty Images

I höst byter Oscar Lindberg New York mot Las Vegas. Flytten bäddar för en minst sagt speciell återförening med en annan svensk. 
– Jag var fadder åt (Erik) Brännström på hockeyskolan för många år sedan. Jag tror han var målvakt då. Det är ganska roligt, berättar Lindberg för hockeysverige.se.

Oscar Lindberg stod för ett succéartat VM i Köln och fick åka hem med en guldmedalj runt halsen. Några veckor senare stod det klart att 25-åringen även hade fått en ny gyllengul klubb. Skellefteå-sonen var Vegas Golden Knights förstaval från Rangers.
– Jag tycker det känns bra. Man var väl kanske inte helt hundra förberedd på det. Men när det väl fick sjunka in så känns det bra ändå tycker jag, säger Lindberg.
– Men det är klart man har hunnit bygga upp relationer och så där i Rangers men det här är en del av branschen. Det blir en ny möjlighet och det kommer att bli bra.

Oscar Lindberg var inte den enda svensk som Vegas knöt till sig. Klubben plockade på sig rättigheterna till backen Erik Brännström. Kopplingen mellan Lindberg och Brännström är kanske inte helt uppenbar, men väldigt speciell. Det kan bli ett minst sagt kärt återseende.
– Jag var fadder åt Brännström på hockeyskolan för många år sedan. Jag tror han var målvakt då. Det är ganska roligt, konstaterar han.

Den tidigare HV-stjärnan William Karlsson är även han klar för den nya NHL-klubben. Det finns dessutom en till spelare som Lindberg känner väl.
(Pierre-Eduard) Bellemare har jag spelat med i Skellefteå. Han är där uppe och tränar på somrarna så han känner jag bra.

”KLART ATT DET ÄR EN TRYGGHET”

Efter trejden till Vegas har Oscar Lindberg även skrivit på ett nytt tvåårs-kontrakt. Centern dubblar lönen och kontraktet är värt cirka 28 miljoner kronor.
– Det är klart att det är en trygghet men det är inget som jag går runt och funderar på.
– Det känns bra att skriva ett två år direkt och veta var man kan vara den närmaste tiden. Det ser jag fram emot.

En del trodde att Vegas skulle plocka en annan svensk från Rangers. Men Jesper Fast blev kvar i New York, till skillnad från kompisen.
– Han var varit bra för oss de senaste två säsonger så det blir tufft att ersätta honom, säger Fast till hockeysverige.se.
– Personligt är det också tufft. Han åkte över samtidigt och vi har gjort ungefär samma resa. Det är klart att det är tråkigt på ett personligt plan att han hamnar där.

”VILL SPELA MER OCH VARA BIDRAGANDE I LAGET”

Trots VM-guld var Lindberg inte helt nöjd med fjolårssäsongen. Han har mer att ge.
– Jag skulle säga att det var trögstartat. Jag kom väl igång lite mer efter jul och tycker nog att slutspelet var rätt så bra. Sen var det kul att åka på VM och få vinna där, så det var väl en helt ok säsong.

Vad behöver du utveckla till kommande säsong för att ta nästa steg?
– Jag tror det handlar om att ta nästa steg i fysiken och träna bra i sommar och förhoppningsvis komma dit och känna att man har ett extra steg i det. Jag vill såklart spela mer och vara mer bidragande i laget än vad jag var förra året.

I Vegas är också chanserna för en större roll goda. Alla spelare börjar om på noll.
– Det är lite svårt att veta vad man ska förvänta sig när allt är nytt. Det är ändå en bra möjlighet att få lite mer istid och kunna vara med och spela lite mer under matcherna.

Och när Lindberg sliter med den där sommarträningen kan han alltid tänka tillbaka på det VM-guldet i Köln. 
– Det var riktigt kul upplevelse och ett jäkla skönt gäng.