• Publicerat 16 augusti, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Leon Draisaitl.Foto: Imago Sport

Leon Draisaitls genombrott blir kostsamt för Edmonton Oilers. På onsdagskvällen skrev 21-åringen under sitt nya kontrakt med klubben – ett kontrakt som är värt 550 miljoner kronor.

Åtta år och en lönetaksträff på 8,5 miljoner dollar. Det blev notan för Edmonton Oilers när man i dag kom överens om ett nytt kontrakt med sin tyske forward Leon Draisaiti.

21-åringen cashar in stort efter sin stora genombrottssäsong i NHL, där han noterades för 29 mål och 77 poäng på 82 matcher i grundserien och ytterligare 16 poäng på 13 slutspelsmatcher. Kontraktet är totalt sett värt 68 miljoner dollar, vilket motsvarar runt 550 miljoner svenska kronor, skriver Oilers på sin webbsida.

ANDRA MONSTERKONTRAKTET OILERS SAJNAR I SOMMAR

Draisaitl draftades av Oilers som tredje spelare 2014. Han spelade 37 NHL-matcher säsongen därpå, men fick ingen vidare utdelning med två mål och nio poäng. Desto bättre gick det säsongen därpå, Efter att ha inlett säsongen 2015/16 i AHL stannade Draisaitl på 51 poäng i grundserien.

Nu blir han lycklig innehavare av det andra stora kontraktet Edmonton Oilers delat ut den här sommaren. Den 5 juli skrev Connor McDavid under ett nytt åttaårskontrakt värt 100 miljoner dollar, drygt 800 miljoner svenska kronor. Det kontraktet börjar emellertid inte gälla förrän säsongen 2018/19.

Draisaitl var McDavids sidekick under stora delar av förra säsongen, men förhoppningen från Oilers sida är att han som center ska klara av att driva en egen kedja i framtiden.