• Publicerat 16 augusti, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Peter Forsberg. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Säsongen 15/16 åkte Modo ur SHL. Några dagar senare kom nästa smäll. Peter Forsberg valde att lämna sin post som general manager i klubben. Men kanske har vi inte sett det sista av Foppa i moderklubben.
– En dag kanske jag återvänder till Modo, men jag är inte säker, säger han i en intervju med nhl.com.

Modo åkte ur SHL säsongen 15/16. I samma veva valde klubbikonen Peter Forsberg att lämna sin roll som general manager. Beskedet kom plötsligt, men var förbestämt sedan månader tillbaka.
– Det var ju inte så att jag hoppade av mitt under säsongen. Efter fem säsonger känner jag att tiden inte räcker till, helt enkelt, sa Forsberg till tidningen Allehanda.

Foppa sa även att han skulle fortsätta hjälpa till i klubben. Men i augusti 2016 hade han lämnat Modo helt, enligt Allehanda.
– Jag hjälper inte till på något sätt i verksamheten nu. Jag kan inte vara med i själva hockeyn, och det dagliga, för det är alldeles för mycket på hemmaplan för min del.

I en helt färsk intervju med nhl.com berättar nu Peter Forsberg om sitt liv efter ishockeykarriären. Ett liv präglat av andra saker än hockey. Han avslöjar även att han eventuellt kan tänka sig en återkomst i Modo.
– Kanske återvänder jag till hockeyn vid en senare tidpunkt. Barnen kommer förmodligen att spela.
– Kanske återvänder jag till Modo en dag, men jag är inte säker. Just nu är det inte på kartan.

BERÄTTAR OM LIVET EFTER HOCKEYN

Foppa berättar även mer ingående vad han sysslar med som affärsman idag. Ofta i samarbete med pappa Kent Forsberg och sin fru Nicole.
– Vi gör en massa saker. Många investeringar. Vi har ett skomärke, båtföretag, en golfklubb (Veckefjärdens golfklubb) och fastigheter.
– Vi har även ett byggföretag som jag är involverad i plus några andra saker.

44-åringen har många järn i elden sedan han på grund av skada slutade med hockeyn 2011. Men han berättar att det är något som passar honom bra.
– Direkt efter hockeykarriärens slut hoppade jag in i affärslivet. Men när jag väl spelade trodde jag kanske att jag skulle ta ett eller två år och göra ingenting, men så blev det inte. – Det är svårt att göra ingenting.