• Publicerat 16 augusti, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Will Butcher.Foto: Getty Images/Jonathan Daniel

För andra säsongen i rad har vinnaren av Hobey Baker Award blivit unrestricted free agent. Efter att ha nobbat Colorado Avalanche kan backen Will Butcher välja och vraka bland anbuden från andra NHL-klubbar. Hittills ska han ha bokat intervjuer med tre av dem, skriver Denver Post.

Ni minns kanske Jimmy Vesey-turerna i fjol. Collegestjärnan från Harvard, som vann Hobey Baker Award som NCAA:s bästa spelare, valde att nobba Nashville Predators som hade draftat honom. Den 15 augusti i fjol blev Nashville av med rättigheterna till honom, något som slutade med att han skrev på för New York Rangers i stället.

I går blev även årets vinnare av Hobey Baker Award tillgänglig på marknaden. Efter fyra säsonger på University of Denver valde backen Will Butcher att nobba Colorado Avalanche och i stället bli unrestricted free agent.

SKA TRÄFFA DEVILS, GOLDEN KNIGHTS OCH SABRES

22-åringen, som vann collegemästerskapet med Denver förra säsongen, ska enligt Denver Post ha bokat möte med tre NHL-klubbar för intervjuer. Det handlar om New Jersey Devils, Vegas Golden Knights och Buffalo Sabres.

Butcher draftades av Colorado i femte rundan 2013. Han fick nobben av klubben i fjol. Det ska ha skett på order av dåvarande coachen och presidenten Patrick Roy, som inte ville satsa på ”små” backar i sin laguppställning. Butcher, som är 178 centimeter, svarade på det genom att göra 37 poäng (7+30) på 43 matcher och alltså vinna båda Hobey Baker Award och collegemästerskapet – för att sedan nobba Colorado.

Will Butcher gjorde 103 poäng på 158 collegematcher under sina fyra säsonger i NCAA.