John Tavares Foto: Joel Marklund, Bildbyrån …
Nyheter

Stanna eller flytta – Tavares har ett stort beslut framför sig: ”Finns ingen brådska”

ANNONS

Han kunde börja förhandla nytt kontrakt med New York Islanders från 1 juli. Men John Tavares ligger lågt. I en intervju med Newsday säger han att han inte har någon brådska att ta något beslut kring framtiden.
– Jag föredrar att hålla alla diskussioner internt. Det är mest ärligt och hälsosamt, säger Tavares som skulle kunna bli unrestricted free agent 1 juli nästa år.

Härom året var det Steven Stamkos beslut alla väntade på in i det sista. Tampa Bay Lightning sajnade sin kapten till ett nytt kontrakt bara dagar innan han kunde ha blivit unrestricted free agent och tillgänglig för övriga NHL-klubbar på öppna marknaden. Stamkos säsong blev en enda lång massmedial följetong kring hans framtid. Nästa säsong kan vi få se något liknande då ytterligare en superstjärna och tidigare draftetta befinner sig i samma situation som Stamkos. Nämligen John Tavares.

Sedan den 1 juli har New York Islanders haft möjligheten att börja diskutera ett nytt kontrakt med sin kapten och härförare. Men hittills har det varit tyst – på Tavares eget bevåg. Nu bryter han den tystnaden i en intervju med Newsdays Islanders-reporter Arthur Staple. Där förklarar han att han inte känner någon stress kring att ta ett beslut.
– Det finns ingen brådska. Jag försöker bestämma saker, låta processen ha sin gång, hålla all kommunikation öppen, men hålla den intern och det har gått bra så här långt, säger han till tidningen.

ARENAPROBLEM OCH SPORTLIGA BAKSLAG

Tavares understryker att han inte vill yppa några detaljer kring de samtal han har haft med general managern Garth Snow och coachen Doug Weight. Detta för att ”hålla allt öppet, ärligt och hälsosamt”.
– Det skulle inte vara bra för situationen om jag pratade för mycket om detaljerna. Det hade inte varit bra för vare sig situationen eller förhandlingarna, menar han.

Sedan Islanders draftade John Tavares som första spelare 2009 har klubben gått till slutspel tre gånger, men aldrig passerat andra rundan. Oförmågan att bygga ett riktigt bra lag runt stjärnan i kombination med ägarbyten och arenaproblemen i Brooklyn efter flytten från Long Island har skapat spekulationer om att han skulle ha tröttnat. Tavares har emellertid aldrig sagt ett ont ord om klubben eller dess förutsättningar.
– Jag tror att en hel del av det kommer från medias perspektiv och jag förstår varför jag får de här frågorna. Men samtidigt är allt jag kan kontrollera, och allt laget kan kontrollera, hur vi bemöter varje dag och hur vi kan bli bättre och nå vårt slutgiltiga mål.

Islanders missade slutspel med en poängs marginal förra säsongen. Trots att laget inte fick vara med och slåss om Stanley Cup avslutar Tavares intervjun med att säga att han ser sitt lag som en utmanare.
– Vi är där. Vi måste bara hitta ett sätt att ta oss över den där sista kullen, förstå vad som krävs av oss på en daglig basis. Men absolut, jag tror att vi är en utmanare, hävdar John Tavares.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch