Max Domi
NHL

”Pittsburgh är en elitklubb – det kan vi också bli”

ANNONS

Efter år av mörker börjar det ljusna allt mer i Arizona. Det har inte direkt gått obemärkt förbi hos spelartruppen. Lagets forwardsstjärna Max Domi ser en Pittsburgh-liknande framtid för Coyotes.
– Det är en elitklubb. Det kan vi också bli. Det är ingen tvekan, säger han till TSN.

Arizona Coyotes går in i kommande säsong med ett spännande lagbygge. De yngre stjärnorna som Max Domi har blivit ett år äldre. Superlöftet Clayton Keller förväntas få en tung roll direkt. Dessutom har spelare som Niklas Hjalmarsson, Antti Raanta och Derek Stepan hämtats in. Borta är Shane Doan, som funnits i klubben under två hela decennier.

Det är på många sätt ett nytt Arizona som kliver in. Ett Arizona som är desperata att lämna den tunga tiden bakom sig och kliva in i en ny era. Ett Arizona som verkligen ser fram emot säsongen och som kliver in i den med en hög svansföring. Optimismen finns. Nu börjar man titta mot lag som Chicago och Pittsburgh, som lagt beslag på sex Stanley Cup-titlar sedan 2009.

Det är Max Domi som för  Toronto’s TSN 1050 berättar om Coyotes mål.
– Du tittar på ett lag som Chicago, och vilket självförtroende de har. De vet att de kommer vinna varje kväll. Det är samma sak med Pittsburgh. Du går in i en match mot dem och är lite nervös bara på grund av självförtroendet de har och ”swaggern” de har på isen. Det är en elitklubb. Det kan vi också bli. Det är ingen tvekan. Vi har folket som krävs. Vi behöver bara hitta en väg att nå dit, säger talangen.

”EKMAN-LARSSON ÄR LIGANS BÄSTA BACK”

Domi hyllar också värvningen av Niklas Hjalmarsson, och ser honom som en perfekt partner till Oliver Ekman-Larsson som han framhåller som ligans bästa back.
– Du kan inte begära så mycket mer än en kille som Hjalmarsson, som vunnit flera Stanley Cup. Att para ihop honom med en kille som Ekman-Larsson, som är en topp-tio, topp-fem…i min mening är han ligans bästa back, det är underbart.
– Självklart är det viktigt att få in en kille som Derek Stepan som är en förstacenter och inte har missat slutspel under hela sin karriär. Och en målvakt som kommer in i Antti Raanta…Det är bara positiva saker och jag är väldigt förväntansfull inför året som kommer och kan inte vänta på att få åka tillbaka, säger han till TSN i Vancouver.

Arizona Coyotes har bara gått till slutspel tre gånger sedan 2003 och har inte gjort det sedan 2012 då man tog sig till en konferensfinal. 2018 kan det vara dags för en ny slutspelsresa för prärievargarna.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch