Aaron Palushaj gjorde mål igen.

Brynäs vägrar förlora i CHL – talangen till sjukhus

Brynäs hade inga större problem med att besegra finska HIFK på bortaplan med 2-5 i kvällens CHL-möte. Men segern blev dyrköpt då talangen Jesper Boqvist fick föras till sjukhus med ambulans.

Första perioden såg ut att bli mållös, men sju sekunder före slutet kunde Jesper Jensen lätta in pucken bakom HIFK:s målvakt Atte Engren efter en fin pass från Kevin Clark.
— Jag tycker HIFK var mycket hetare än oss, kommenterade Brynästränaren Roger Melin till SVT Sport om vad han tyckte om den första perioden.

BOQVIST TILL SJUKHUS

Andra perioden var Brynäs helt och hållet. Gävlelaget ökade på sin ledning genom Johan Alcén som höll sig framme framför mål på en chanspassning från Marc Zanetti bakom mål.
Louie Caporusso gjorde sedan 0-3 innan halva matchen passerat. Men det var en situation dessförinnan som skulle bli omtalad. Hemmalagets Ville Varakas tacklade Brynäs Jesper Boqvist så illa att 18-åringen senare fick föras med ambulans till sjukhus. Boqvist kunde ta sig av banan för egen maskin och enligt SVT Sport rör det sig om en misstänkt hjärnskakning och handskada. Lite senare bekräftades det att Boqvist brutit handleden.

I den tredje perioden gjorde så Brynäs ytterligare två mål genom Aaron Palushaj och Linus Ölund. Likaså gjorde hemmalaget i en match som slutade 2-5.
Brynäs är fortsatt obesegrade i CHL:s grupp G.
— En tuff match. Helsingfors spelade bra i första och tredje och vi fick freda oss mycket. Jag tar med mig poängen och vinnarinstinkten, sa Roger Melin till SVT efter matchen.