Timothy Liljegren.
Toronto

Liljegrens tunga Toronto-debut: ”Förmodligen lite frustrerad”

ANNONS

Nej, Timothy Liljegrens debutmatch i den klassiska Torontotröjan är nog ingen han vill minnas. Det blev förlust för 5-2 för Maple Leafs – och Liljegren själv hade en riktigt tung match.
– Det var en riktigt oorganiserad match och det passar inte den här grabben, säger coachen Sheldon Keefe till TSN.

Efter ett tungt fjolår ramlade Timothy Liljegren hela vägen ned till nummer 17 i sommarens draft. Toronto såg dock chansen arr göra ett riktigt fynd och valde att plocka in det svenska jättelöftet. I natt fick backen göra debut för Maple Leafs under en försäsongsmatch mot Montréal. Men utöver själva känslan att få debutera i Toronto är det en match Liljegren vill glömma.

Han var på isen vid fyra av Montréals fem mål i 5-2-segern. Han slog dessutom bort pucken i samband med ett av Canadiens mål och blev märkbart irriterad efteråt, skriver TSN.
– Det är enkelt för honom att kritisera sig själv efter det men jag tittade på det igen och vi hade ingen struktur och han fick ingen hjälp. Jag ser inga problem med att han försöker göra för mycket. Jag tänker inte överanalysera någonting och förväntar mig inte att han ska göra det heller, säger coachen Sheldon Keefe.

Liljegren blev ombedd att tala med media efter matchen men avstod efter den tunga kvällen, som slutade med minus fyra i plus/minus-statistiken.
– Det var en väldigt slapp och oorganiserad match av oss och det passar inte den hör grabben. Han var förmodligen lite frustrerad med det. Han gjorde ett par ganska speciella saker i powerplay och ju bättre och mer organiserad all talang blir, desto bättre kommer han bli.

Carl Grundström sköt förresten ett av Torontos två mål i förlustmatchen.
– Vi gjorde för många individuella misstag idag och blev bestraffade ganska hårt. Vi behöver vara mer aggressiva mot deras målvakt och få mer folk mot kassen så vi kan göra fler mål också, analyserar svensken.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM