Milan Hejduk Milan HejdukFoto: All Over Press

Milan Hejduk blir nästa spelare att hyllas efter en fantastisk karriär. NHL-skyttekungen från 2003 får sin tröja pensionerad av Colorado i januari.
– Jag är verkligen hedrad över att få min tröja hissad till taget bredvid alla stora Avalanche-spelare, säger Milan Hejduk.

19, 21, 33, 52 och 77 hänger i taket på Pepsi Center sedan tidigare och är pensionerade av Colorado Avalanche. Den 6 januari nästa år kommer de att få sällskap av nummer 23. Då åker nämligen Milan Hejduks nummer upp i taket och blir pensionerat.

– Milan var en enastående spelare, grym lagkamrat och ett riktigt proffs på alla sätt. Han hade några av de smidigaste och snabbaste händerna av alla som jag spelat med. Han var en svårfångad skridskoåkare, hade ett grymt avslut och hade ett fantastiskt spelsinne. Milan var inte bara en av de bästa målskyttarna i den här klubbens historia, utan också en av de bästa spelarna i NHL i över ett årtionde, säger Joe Sakic, som var lagkamrat med Milan Hejduk stora delar av dennes NHL-karriär och numera är general manager i klubben.

Skyttekung i NHL för 14 år sedan

Milan Hejduk vann NHL:s skytteliga 2003 när han skickade in 50 mål, hans bästa målnotering i karriären.
Totalt sköt han 375 mål och 805 poäng på 1 020 NHL-matcher. Han blev Stanley Cup-mästare 2001 och var med i det tjeckiska lag som vann överraskande OS-guld 1998 i Nagano.
– Jag är verkligen hedrad över att få min tröja hissad till taget bredvid alla stora Avalanche-spelare. Sedan min rookiesäsong här i Colorado har jag alltid känt en enastående stolthet över att bära den här tröjan och att vara en del av den här organisationen. Jag var tursam att få spela i så många år här och jag har så många underbara minnen, säger Milan Hejduk.

Milan Hejduk, som spenderade hela sin NHL-karriär i Colorado, bor fortfarande kvar i Colorado och är tränare på ungdomsnivå.