• Publicerat 13 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Malte Strömwall.Foto: Andy Lewis/Icon Sportswire

Malte Strömwall gav New York Rangers ledningen i mötet med Dallas Stars i rookieturneringen i Traverse City i natt. Glädjen blev dock kortvarig för Rangers, som förlorade med 1–4 efter ett hattrick av en svenskdödare.

Malte Strömwall hade en tuff första säsong i Nordamerika och gick skadad en hel del. På 44 matcher med New York Rangers farmarlag Hartford Wolf Pack blev det två mål och totalt sex poäng i AHL.

Under den pågående rookieturneringen i Traverse City, Michigan, har Strömwall fått en bra start på säsongen. På tisdagen sköt han sitt andra mål i turneringen då han framspelad av Lias Andersson gav Rangers ledningen i mötet med Dallas Stars. 23-åringen har därmed tre poäng på tre matcher.

SÄNKTE JUNIORKRONORNA I BRONSMATCHEN

Dallas gick emellertid segrande ur matchen och det var en ryss som gjorde skillnad. Denis Gurianov, som sköt övertidsmålet som snuvade Juniorkronorna på en medalj i senaste JVM, sköt tre raka mål för Stars när man vann med 4–1.

Gurianov, 20, gjorde sin första säsong i Nordamerika i fjol och spelade en match för Dallas i NHL. På 57 AHL-matcher samlade han ihop 27 poäng (12+15). Ryssen draftades som tolfte spelare i första rundan av Stars 2015.

Ett Jeremy Colliton-coachat Chicago Blackhawks, med Robin Press, Robin Norell och Carl Dahlström i laget, vann rookieturneringen i Traverse City. Måltjuven Alex DeBrincat sköt med sina två mål laget till en 3–2-seger i nattens möte med Columbus Blue Jackets. DeBrincat noterades för fem mål och sex poäng på fyra matcher. Press hade en assist i matchen och lämnar turneringen med totalt fem assist på fyra matcher.