• Publicerat 13 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Peter Elander.Foto: Ronnie Rönnkvist

Han fick under trista former lämna sitt tidigare jobb som tränare för University of North Dakotas damlag. Nu har den tidigare förbundskaptenen Peter Elander fått ett nytt collegejobb i USA.

Mellan 2001 och 2010 var Peter Elander förbundskapten för de svenska Damkronorna. Han var då med om att föra svensk damhockey till sina största internationella framgångar någonsin, med OS-silvret i Turin 2006 som den stora höjdpunkten.

Sedan 2010 har Elander arbetat som associate head coach för University of North Dakota i den amerikanska collegehockeyn. Men i våras kom ett rejält dråpslag då skolan meddelade att man skulle lägga ned programmet av ekonomiska skäl.

TOG FYRA OS- OCH VM-MEDALJER SOM FÖRBUNDSKAPTEN

Efter det hjärtskärande beskedet har 57-årige Elander varit på jakt efter nytt jobb – och nu har han funnit det. På Twitter avslöjar han att han har tackat ja till positionen som associate head coach för Ohio State Universitys damlag. Bland skolans tidigare spelare märks inte minst Modos nuvarande landslagsback Annie Svedin, 25, som representerade Ohio State University mellan 2010 och 2014.

Utöver sitt OS-silver tog Peter Elander även två VM-brons och ett OS-brons under sin tid som förbundskapten för Damkronorna.