• Publicerat 13 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Felicia Linder och Elin Johansson.Foto: Bildbyrån

SDHL:s första trejd är ett faktum. I går genomförde topplagen Djurgården och Luleå en bytesaffär som såg Felicia Linder och Elin Johansson byta klubbadress.

Bytesaffärer är inte vanliga i svensk ishockey. Och definitivt inte inom damhockeyn. Men under gårdagen ändrade Djurgården och Luleå på det genom att genomföra SDHL:s första trejd.

Djurgården skickade backen Felicia Linder till Luleå i utbyte för forwarden Elin Johansson.
– En förutsättning för denna trade var att båda spelarna ville göra den. Vi har flera forwards skadade och behöver förstärka på den positionen. Vi är mycket glada över detta tillskott i truppen, säger Djurgårdens sportchef Nils Ekman i ett pressmeddelande.

MERITERADE PÅ LANDSLAGSNIVÅ

– Elin är en snabb, stor och kraftfull spelare. Vi är övertygade om att hon kommer tillföra mycket. Vi tackar Felicia Linder för den här tiden och önskar henne all lycka till i framtiden.

Landslagsmeriterade Elin Johansson, 22, gjorde nio poäng (6+3) på 40 matcher i SDHL i fjol. Hon har inte noterats för några poäng under Luleås fyra första matcher den här säsongen.

Felicia Linder, 19, var poänglös på 32 matcher med Djurgården i SDHL i fjol och hade en assist på sju slutspelsmatcher på vägen fram till SM-guldet. Hon har representerat Sverige vid två JVM-turneringar.