Zlatan Ibrahimovic Zlatan IbrahimovicFoto: Skärmdump/iSport.cz

Tjeckiske hockeymålvakten Pavel Kantor har valt en för tjeckiska målvakter inte helt vanlig detalj på sin målvaktsmask ett par gånger i sin karriär. Han har valt att ha svenske fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimović på masken.
– Han är inte bara nån nickedocka som gör som alla säger. Han är inte som andra fotbollsspelare. Han är tuff, han står upp och tar för sig. Är lite galen. Jag gillar hans stil, säger Pavel Kantor till iSport.cz.

Pavel Kantor är en spelare som inte direkt är känd för sitt idrottande. Men för svenskar kommer han att bli ett känt namn ändå.
Den tjeckiske målvakten har nämligen gjort det till en vana att se till att ha svenskt på sin målvaktsmask.
Det handlar om Zlatan Ibrahimović.

– Jag gillar verkligen fotboll, för att sammanfatta det hela. Jag tittar en hel del på honom. Främst i Champions League, men även andra turneringar. Zlatan har jag haft på masken flera gånger. Det är min favoritspelare, säger Pavel Kantor till iSport.cz.

”Han kan göra narr av journalister”

Tjecken förklarar att han inte bara gillar Zlatan som spelare, utan även som person.
– Han kan göra narr av journalister. Han är inte bara nån nickedocka som gör som alla säger. Han är inte som andra fotbollsspelare. Han är tuff, han står upp och tar för sig. Är lite galen. Jag gillar hans stil.

Idag spelar Kantor i Litvínov och har Zlatan på sin mask på ena sidan. På den andra sidan har han Gianluigi Buffon. Men redan 2014 när han spelade för Mountfield valde han att ha den svenske världsartisten som motiv på sin mask.