• Publicerat 13 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Tomas Hyka.Foto: Marc Sanchez/Icon Sportswire

Nu har Vegas Golden Knights spelat sin första hockeymatch i klubbens existens. Det blev förlust med 2–6 när lagets rookies mötte Los Angeles Kings. Klubbens första målskytt: en spelare med ett förflutet i Färjestad.

Vegas Golden Knights är på banan. I natt spelade klubbens rookies den första riktiga hockeymatchen i organisationens existens då man ställdes mot Los Angeles Kings i El Segundo, Kalifornien.

Kings vann träningsmatchen med 6–2 efter att forwarden Matt Luff noterats för ett mål och två assist. Den som gjorde matchens allra första mål var emellertid en Vegas Golden Knights-spelare med bakgrund i Färjestad.

EN SVENSK I LAGET I DEN HISTORISKA MATCHEN

Säsongen 2013/14 spelade tjeckiske forwarden Tomas Hyka 40 SHL-matcher med FBK och svarade för nio poäng (4+5). Efter tre säsonger med Mlada Boleslav i tjeckiska ligan fick den nu 24-årige Hyka kontrakt med Golden Knights i juni och ska nu försöka slå sig in i NHL med klubben. I natt gjorde han mål redan i sitt första byte i mötet med Kings.

Keegan Kolesar blev också målskytt för Golden Knights, som hade en svensk i laguppställning i sin historiska match. Rögles forward Lukas Elvenes, draftad som 127:e spelare av Golden Knights i somras, deltar just nu på klubbens rookieläger innan han ska hem till Sverige för allsvenskt spel med IK Oskarshamn, dit han är utlånad den här säsongen.

https://twitter.com/GoldenKnights/status/907761114062000128