• Publicerat 20 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Anton Forsberg.Foto: oe Maiorana-USA TODAY Sports IBL

Anton Forsberg fick en ypperlig start på sitt nya äventyr med Chicago Blackhawks. I natt stoppade han 38 skott och bidrog starkt till att hans gamla klubb Columbus Blue Jackets kunder besegras med 5–2 i träningsmatchandet.
– Det är kul att se honom visa att han vill spela här, säger coachen Joel Quenneville om svensken.

Anton Forsberg var i somras en del i den trejd som förde Brandon Saad tillbaka till Chicago Blackhawks och Artemij Panarin till Columbus Blue Jackets. För den tidigare Modo-målvakten var klubbytet enbart av godo. I Chicago förväntas han nämligen få ta rollen som reservkeeper bakom Corey Crawford och få mer speltid i NHL än vad som var fallet i Columbus.

Försäsongen inleddes på bästa möjliga sätt i natt då Forsberg vaktade kassen – mot sin förra klubb. Det gjorde han dessutom på bästa sätt. Svensken stoppade 38 skott i 5–2-segern.

ASSIST FÖR FORSLING OCH CARLSSON

– Han var briljant i den där första perioden. Resultatet kunde ha varit det omvända. Jag tyckte att han var riktigt bra som gav oss en chans att hänga med i den här matchen, säger coachen Joel Quenneville till Chicago Tribune.
– Vi såg till att han hade mycket att göra och jag tyckte att han skötte det på ett utmärkt sätt. Det är kul att se honom visa att han vill spela här.

Gustav Forsling hade en assist för Chicago medan Gabriel Carlsson noterades för en assist för Columbus.