• Publicerat 20 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Mattias Janmark.Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports IBL

Mattias Janmark spelade inte en enda match på hela förra säsongen till en följd av sitt knäproblem. I natt var han tillbaka på isen för Dallas Stars och satte avtryck direkt. När Stars slog St. Louis Blues med 5–3 hade han både mål och assist.

Det har varit ett synnerligen tungt år för Mattias Janmark. Förra hösten tvingades han operera fast en lös benbit i ena knäet med en skruv. Först i mars togs skruven bort, vilket gjorde att 24-åringen kunde börja jobba mot en comeback.

Den tidigare AIK- och Frölundaforwarden har kunnat träna obehindrat under hela sommaren och kom till Dallas Stars träningsläger i bra form. Men efter att ha missat ett helt år fanns det givetvis farhågor kring var han egentligen stod någonstans hockeymässigt.

GJORDE 15 MÅL SOM ROOKIE 15/16

Om nattens insats i träningsmatchen mot St. Louis Blues var någon indikation är Janmark i strålande slag. Comebacken slutade med seger, 5–3, efter att svensken skjutit lagets första mål fram till 1–2 och sedan spelat fram till Brett Ritchies 3–3-kvittering.

Mattias Janmark NHL-debuterade för Dallas under säsongen 2015/16 och var ett stort utropstecken för klubben efter att man värvat hans rättigheter från Detroit Red Wings något år tidigare. Då sköt han 15 mål och hade 29 poäng på 73 matcher.

Dallas hade även John Klingberg i spel i den här matchen. St. Louis hade Carl Gunnarsson och Alexander Steen i laget.