• Publicerat 20 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Oscar Lindberg.Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Vegas Golden Knights tog i natt sin andra raka försäsongsseger. Och det var två svenskar vid namn Oscar som bidrog till det. Oscar Lindberg sköt ett av målen när Colorado Avalanche besegrades med 4–1 på bortais medan Oscar Dansk höll tätt i målet.

9–4 mot Vancouver Canucks i premiären och 4–1 mot Colorado Avalanche i natt. Expansionslaget Vegas Golden Knights har inlett försäsongen med två vinster.

Nattens seger i Pepsi Center i Denver bar en svensk stämpel. Oscar Lindberg, som förväntas få en nyckelroll i den nya klubb, sköt Golden Knights 3–0-mål medan målvakten Oscar Dansk, sajnad som free agent efter två säsonger i Rögle, höll tätt mellan stolparna. Dansk avlöste Maxime Lagacé inför den tredje perioden och stoppade samtliga 18 skott han ställdes inför.

Brad Hunt, Jonathan Marchessault och den tidigare Färjestadsforwarden Tomas Hyka gjorde också mål för Vegas. Hyka, som har gjort ett starkt intryck på försäsongen med tre mål på två matcher, hade även en assist på Lindbergs mål.

Carl Söderberg var enda svensken som var ombytt för Colorado.