• Publicerat 20 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Robin Kovács.Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM/REX

NHL-klubbarna har inlett gallringen i sina trupper efter träningslägrets start. I går fick den första svensken packa väskan och lämna NHL för AHL.

Det blev Robin Kovács som fick beskedet att han får lämna New York Rangers träningsläger för att bege sig till farmarlaget Hartford Wolf Pack i AHL. Kovács var ombytt i tre matcher under rookieturneringen i Traverse City tidigare i månaden, men fanns inte med på isen i Rangers hittills enda träningsmatch mot New York Islanders härom natten.

Den tidigare AIK-forwarden, som draftades i av Rangers i tredje rundan 2015, gjorde i fjol sin första säsong i Nordamerika. Han spelade 72 matcher med Hartford i AHL och noterades för två mål och tolv poäng.

Kvar på Rangers träningsläger finns Lias Andersson och Malte Strömwall om man bortser från de etablerade NHL-spelarna Henrik Lundqvist, Jesper Fast och Mika Zibanejad.