• Publicerat 20 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

SHL-premiären mellan Luleå och Örebro i lördags fick trista följder. Enligt ögonvittnen ska ett större slagsmål mellan supportrar ha utbrutit i centrala Luleå.
– Ett 20-30-tal supportarna rök ihop och två personer fick stryk och blev liggande på gatan, berättar ett vittne för Norrbottens-Kuriren.

Under försäsongen uppstod det en del bråk kring träningsmatcher som lagen i SHL och Hockeyallsvenskan spelade. Bland annat blev det bråk mellan supportrar när Skellefteå och Modo möttes i Piteå.

Efter helgens SHL-premiär i Luleå, där hemmalaget slog Örebro med 4–3 efter straffar, ska det också ha blivit bråk. Ett ögonvittne berättar för Norrbottens-Kuriren om hur två supportergäng drabbade samma i centrala Luleå på kvällen efter matchen.

”20-30-TAL SUPPORTRAR RÖK IHOP”

– Vi kom gående och fattade inte riktigt vad som hände. Helt plötsligt kom en fackla farande genom luften och folk började skrika på varandra, berättar vittnet för tidningen.
– Ett 20-30-tal supportar rök ihop och två personer fick stryk och blev liggande på gatan. En kvinna skrek att de skulle sluta. Vi gick därifrån för att inte hamna i problem och ringde polisen. De sa att många hade ringt in.

Polisen åkte till platsen för att undersöka vad som inträffat, men då ska bråkstakarna ha skingrats.
– När polisen kom dit var det relativt lugnt på platsen. Någon ska ha blött från näsan men personen har inte givit sig till känna på platsen, säger Inge Barsk, som är lokal förundersökningsledare, till Kuriren.

Luleå Hockeys vd Stefan Enbom säger till tidningen att han bara hört talas om slagsmålet via sociala medier.