Gustav Nyquist. …
Pittsburgh

Efter tunga året – i natt lossnade det ordentligt för Gustav Nyquist

Han blev aldrig uttagen till World Cup förra hösten och hade en målmässigt sett svag säsong med Detroit Red Wings. I natt visade Gustav Nyquist dock fin form när han svarade för fyra poäng i övertidsförlusten med 5–6 mot Pittsburgh Penguins.

Detroit Red Wings kliver in i årets NHL-säsong som ett nederlagstippat lag. Efter att ha missat slutspel för första gången på 27 år i våras befinner sig laget i en ofullbordad föryngringsprocess som har hämmats av lönetaksproblem. Något som också bidragit till att den spännande forwarden Andreas Athanasiou fortfarande är osajnad.

En av spelarna som kommer att få dra ett tungt lass för Red Wings den här säsongen är Gustav Nyquist. Han svarade för godkända 48 poäng i fjol, men lyckades bara göra tolv mål efter att ha gjort 28 respektive 27 mål mellan 2013 och 2015.

FEM POÄNG AV JAKE GUENTZEL

Den nu 28-årige forwarden visade dock upp en intressant försäsongsform i natt, då Red Wings mötte Pittsburgh Penguins på bortais. Nyquist svarade för två mål och två assist för sitt lag och var med det poängbäst hos gästerna, som förlorade matchen med 5–6 efter förlängning. Framför allt var det Nyquist som tvingade fram förlängningen med sin 5–5-kvittering två minuter före slutet av den tredje perioden.

Poängbäst på isen var emellertid en hemmaspelare. Fjolårets succérookie Jake Guentzel stod för ett mål och fyra assist i matchen. Den femte och sista poängen var en assist på backen Justin Schultz övertidsmål.

Lukas Bengtsson, tillbaka på Pittsburgh Penguins blålinje efter fjolårets sjukdomshelvete, spelade närmare 19 minuter och hade en assist. Axel Holmström spelade nästan tolv minuter och hade en assist för Detroit.