• Publicerat 22 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
KNACKAR PÅ DÖRREN. Jesper Bratt gör succé på New Jersey Devils träningsläger.Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports

Jesper Bratt gör succé på New Jersey Devils träningsläger. Inte blev den mindre i natt när han sköt två mål för laget i 4–1-segern mot Montréal Canadiens.
– Han fortsätter att göra ett fall för sig själv, säger coachen John Hynes till nj.com.

Tanken är att Jesper Bratt ska spela juniorhockey för London Knights i OHL den här säsongen. Men den tidigare AIK-forwarden gör det inte speciellt lätt för New Jersey Devils att skicka i väg honom till Kanada. Tvärtom. Bratt har varit den stora överraskningen på lagets träningsläger, så pass stor att lokaltidningen nj.com presenterat honom som en spelare som knackar på porten för att få göra NHL-debut redan nu under hösten.

Det intrycket blev ännu starkare i natt. När New Jersey slog Montréal Canadiens med 4–1 sköt 19-åringen två av målen. Han satte 3–1 och sedan 4–1 i tom kasse i den tredje perioden.
– Man kommer in till träningslägret och känner att det finns vissa killar som är säkra på en plats i laget och sedan kommer det att finnas vissa som står alldeles på gränsen och lyckas ta en plats. Men man vi också ha killar man inte förväntar sig kliva in och göra ett bra rookieläger eller komma till träningslägret och spela riktigt bra, säger John Hynes till nj.com.
– Jesper är en kille som har gjort det för oss så här långt. Så länge han fortsätter att spela sitt spel och fortsätter göra vad han gjorde i rookieturneringen så har han en lika bra chans som vem som helst att ta en plats i laget.

”EN DRÖM ATT SPELA I NHL”

Jesper Bratt draftades av Devils först i sjätte rundan 2016. Han skrev NHL-kontrakt med klubben efter förra säsongen och placerades till en början i farmarlaget Binghamton Devils i AHL. Han valdes sedan av storklubben London Knights i de kanadensiska juniorligornas importdraft, vilket banade väg för spel i OHL i stället.

Han hymlar emellertid inte med att han är på campen för att försöka spela till sig en NHL-tröja redan nu.
– Jag tror att alla här vill ta en plats i laget. Det är en dröm att spela i NHL och det är därför jag är här. Men om jag får åka tillbaka till London i morgon eller när det än bli är jag bara glad att jag fick chansen att spela här med proffsen, säger Bratt till nj.com.

Draftettan Nico Hischier blev återigen målskytt för Devils medan Marcus Johansson plockade upp en assist för laget. I Montréal fanns Jacob de la Rose på isen.