Lias Andersson. Lias Andersson.Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM/REX

Lias Andersson gör allt i sin makt för att slå sig in i NHL den här säsongen. I nattens försäsongsmöte mellan New York Rangers och New Jersey Devils fanns han med i poängprotokollet. Rangers förlorade dock matchen med 1-2.

Det var en tajt match mellan Rangers och Devils i natt. Det dröjde till den andra perioden innan Devils fick in första pucken genom Joseph Blandisi. Och det krävdes att matchen gick in i den tredje och sista perioden innan Rangers fick igång sitt målskytte.

1-1 kom när talangen Lias Andersson, som draftades som nummer sju totalt i år, hittade fram till backtalangen Brandon Crawley efter en läcker dragning. Det var 18-åringens andra passningspoäng den här försäsongen – och han fortsatte därmed att stärka sina chanser att få göra NHL-debut redan den här säsongen.

AVGJORDE MED FEM MINUTER KVAR
Andersson, som under försäsongen kritiserats för att se trött ut, kommer senast från spel i HV71 och ska – om han inte slår in sig i Rangers organisation – spela i Frölunda den här säsongen. Dock lär hans positiva insatser i New York-tröjan göra det svårt för Rangers att välja bort honom.

Med fem minuter kvar av matchen satte sedan Drew Stafford dit segerpucken för Devils.