Johnny Oduya.Foto: All Over Press

Johnny Oduya fick inför den här säsongen lämna Chicago Blackhawks efter att ha blivit skeppad till Ottawa Senators. I nattens möte mot Montreal Canadiens prickade han in sin första fullträff i Senators-tröjan när hans lag vann med 5-1.

Den 35-årige backen har inte gjort sig känd som en stor målskytt under sin långa karriär. Men i nattens försäsongsmatch klev Johnny Oduya fram och hittade nätmaskorna. I mittperioden såg han till att ge Senators en trygg 3-0-ledning när han pangade dit pucken rakt upp i målvaktens vänstra kryss.

Under förra säsongen representerade svensken två NHL-lag. Först gjorde han 37 matcher i Dallas Stars och sedan gick karriären vidare till Chicago Blackhawks, där han tidigare vunnit två Stanley Cup. Men sejouren i sin tidigare klubb blev kort – och inför den här säsongen stod det klart att Oduya istället hamnade i Ottawa Senators.

Totalt har backveteranen gjort 798 framträdanden i NHL.

***

I matchen mellan Dallas Stars och St. Louis Blues gjorde Mattias Janmark mål för Stars. Hans lag vann med 4-0 efter att Kari Lehtonen spikat igen kassen med 21 räddningar.