Jesse Puljujärvi.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Edmonton Oilers har en spännande säsong framför sig. I nattens försäsongsmatch mot Winnipeg Jets var det inte bara Connor McDavid som hade huvudrollen. Den finska talangen Jesse Puljujärvi visade vägen med två mål och en assist i den tredje perioden när Jets besegrades med 6-2.

Oilers är knappast ett lag som saknar ungdomlig talang. Med superstjärnorna Connor McDavid och Leon Draisaitl i spetsen ser framtiden på många sätt ljus ut. En spelare som fortfarande väntar på det stora genombrottet är Jesse Puljujärvi. Kanske fick vi en försmak av att en poängstark säsong är på gång från finnens sida i nattens match mellan Jets och Oilers.

I den tredje perioden slog nämligen den 19-årige anfallaren till med två fullträffar och en passningspoäng, vilket ledde till att Oilers gick från 2-2 till seger. Efter att McDavid inlett målskyttet i den sista perioden – läckert framspelad av just Puljujärvi – skickade finnen in två kassar. Spiken i kistan var hans 6-2-mål, där han tryckte dit pucken från nära håll.

Puljujärvi spelade under förra säsongen 28 matcher i NHL och fick då ihop åtta poäng, ett mål och sju assist. Den största delen av hans speltid spenderade han i AHL-laget Bakersfield Condors, där han noterades för 28 poäng på 39 matcher.

***

I mötet mellan San Jose Sharks och Arizona Coyotes – som Sharks vann med 5-4 – hade svenskarna Tim Heed och Marcus Sörensen ett finger med i segern. Båda plockade upp varsin passningspoäng. Dessutom avgjorde Heed matchen under straffläggningen när han satte pucken högt på plocksidan.

***

Columbus Blue Jackets vann med 3-2 mot Chicago Blackhawks. I det förlorande laget var det en svensk som stack ut. Gustav Forsling var nämligen inblandad i Chicagos 1-1-mål när han noterades för en assist.

***

Calle Rosén gjorde ett fint avtryck i Toronto Maple Leafs match mot Buffalo Sabres. Den 23-årige backen, som slåss om en plats i NHL, fixade en passningspoäng när Leafs vann med 3-1.

***

Marcus Krüger bytte klubb inför den här säsongen efter att ha varit en del av Chicago Blackhawks organisation under sju säsonger. I nattens försäsongsmatch mot Washington Capitals såg han till att håva in en passningspoäng när hans lag Carolina Hurricanes vann med 4-1.