Vincent Lecavalier Vincent LecavalierFoto: All Over Press

Martin St. Louis finns redan i taket för Tampa Bay Lightnings räkning. I vinter kommer han få sällskap av en till. Det handlar inte helt oväntat om Vincent Lecavalier, som har över 1 000 NHL-matcher för klubben och varit kapten i sex säsonger.

10 februari nästa år får Martin St. Louis sällskap i taket på Amelie Arena. Då kommer Vincent Lecavaliers tröja nummer 4 att hissas upp för att hedra centern.
– Det är en stor ära att få mitt nummer pensionerat och jag vill tacka Lightnings organisation och Jeff Vinik för att de ger mig detta. Tampa Bays samhälle och våra fans har behandlat mig och min familj så otroligt att denna ära är extra speciell att dela med alla, säger Vincent Lecavalier i ett pressmeddelande.

Den nu 37-årige Lecavalier spelade över 1 000 NHL-matcher för Tampa Bay. Han var med och vann Stanley Cup med klubben 2004. Han har varit kapten för laget under sex av de 14 säsonger. Dessutom assisterande under sex ytterligare säsonger.

Donerade tre miljoner dollar till sjukhus

2013 köptes han ut från sitt långtidskontrakt med klubben och fortsatte med karriären i Philadelphia innan han avslutade i Los Angeles 2016.

Lecavalier blev skyttekung i NHL 2006/07 med 52 mål. Har spelat fyra All Star-matcher och fått King Clancy Award för sitt arbete utanför isen. Detta sedan han 2007 donerat tre miljoner dollar för att bygga Vincent Lecavalier Pediatric Cancer and Blood Disorders Center på ett barnsjukhus i St. Petersburg utanför Tampa.