• Publicerat 25 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Henrik Evertsson.Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Växjö Lakers stuvar om i klubbledningen. Stefan Hörberg lämnar rollen som vd – och ersätts av sportchefen Henrik Evertsson.
– Efter att ha jobbat i klubben i 13 år ska det här bli en rolig utmaning att anta, säger Evertsson.

Han kom till Växjö Lakers som assisterande tränare 2004. 13 år senare har Henrik Evertsson inte bara avancerat till sportchef, nu blir han även vd för klubben också.

Evertsson tar över efter Stefan Hörberg som lämnar sitt uppdrag för att fokusera på sin privata företag.
– Henrik Evertsson har under lång tid i Växjö Lakers visat prov på starkt ledarskap och extraordinär förmåga att få ihop ett vinnande team, därför har han styrelsens fulla förtroende att ta över rollen som VD i Växjö Lakers, säger ordförande Michael Marchal i ett ordförande.

”ÅTERGÅ TILL ATT ENBART VERKA SOM SPORTCHEF”

– Henriks huvudsakliga uppgift i VD-rollen är att optimera den organisation vi idag har samt kvalitetssäkra verksamheten. Detta arbete har redan på ett framgångsrikt sätt gjorts i vår A-lagsverksamhet under Henriks ledning. Nu är det dags att övriga organisationen tar nästa kliv och påbörjar samma process.

Henrik Evertsson kommer att fortsätta arbeta som sportchef i kombination den nya vd-rollen. Enligt honom själv är det en tillfällig lösning.
– Efter att ha jobbat i klubben i 13 år ska det här bli en rolig utmaning att anta. Jag kommer givetvis parallellt behålla min tjänst som sportchef, säger Evertsson.
– Hur lång tid det kommer att ta återstår att se men när den dagen är här kommer jag att återgå till att enbart verka som sportchef.