Veckans Lag

Ett obegripligt derby, en kvintett tunga värvningar, en domarsågning och en dubbelnolla. SHL-veckan blev som vanligt händelserik. Här listas de främsta spelarna och de hetaste snackisarna från veckan som gått.

Linus Söderström, HV71
Linus Söderström har inga planer på att vara sämre än han var under slutdelen av förra säsongen. Han har inlett bra även den här säsongen och höll i veckan nollan i båda sina matcher. Först när HV71 slog Luleå med 3-0 och sen när KHK slogs tillbaka med 1-0.

Jesse Virtanen, Färjestad (2)
Visst, det är tidigt på säsongen. Men nog får Jesse Virtanen gå in i kategorin succévärvning så här långt. Finländaren, som vann backarnas poängliga i Liiga förra säsongen, har gjort poäng i samtliga fem SHL-matcher och bjöd på 1+2 under helgens matcher mot Mora.

Kristian Näkyvä, Linköping
Lite i skymundan har Kristian Näkyvä verkligen fått igång produktionen igen. Backen har gjort poäng i fyra av fem matcher och noterade 0+4 under sina två framträdanden den här veckan. Det räcker för att ta plats i veckans lag och där bilda ett helfinskt backpar.

Michael Lindqvist, Färjestad (2)
Säsongens stora utropstecken. Nyförvärvet från AIK har varit en stor sensation så här långt med mål i fyra av fem matcher och totalt fem mål och tre assist. Han leder poängliga, före självaste Joakim Lindström. Gäckade Mora ordentligt under helgen och sköt tre mål och spelade fram till ett under de två matcherna.

Edwin Hedberg, Rögle
I det fullständigt galna Skånederbyt i lördags var Edwin Hedberg den som stack ut allra mest. De landslagsmeriterade forwarden sköt tre mål och spelade fram till ett, och såg till att göra den oförglömliga matchen till också ett personligt minne.

René Bourque, Djurgården
Det var många som tvivlade på René Bourque inför säsongen. Hittills har han motbevisat de som ifrågasatte honom. Har gjort mål i fyra raka matcher och gjorde således mål i veckans två. Har hittat en perfekt kemi med Andreas Enqvist, som lika gärna kunde ha tagit den här platsen.

Veckans… galnaste Vad var det egentligen vi fick vara med om i lördags? Derbyt mellan Rögle och Malmö blev en omedelbar klassiker som med största sannolikhet kommer gå till historien som den här säsongens absolut häftigaste match. Rögle vann till sist med 8-7 i en kokande Lindab Arena. Oscar Alsenfelt räddade tolv skott på hela matchen. Vad var det egentligen som hände?

… raseri Dick Axelsson skapade som vanligt rubriker i helgen. Dels gjorde han mål igen, hans tredje för säsongen, men framför allt bjöd han på en rejäl domarsågning. Han menade att domarna var maktmisbrukare med pipa, och att de åkte runt och letade efter en möjlighet att ge Axelsson en tia.

… nykomling David Gustafsson fick chansen under veckan och var riktigt bra när HV71 besegrade Karlskrona i tisdags. Han spelade i en kedja med Martin Thörnberg och Max Wärn och fick mycket beröm för sin insats. Välförtjänt, inte minst med tanke på att han dessutom passade på att göra mål.

… värvning Justin Pogge, Noah Welch, Joonas Jalvantu och Brendan Schinnimin får ursäkta. Det tyngsta nyförvärvet denna värvningsintensiva vecka stod Djurgården för när Linus Hultström hämtades in. Djurgårdens backsida har överraskat positivt så här långt, och med Hultström i laget blev man än starkare. Kan han komma upp i nivån från 15/16 kan han vara seriens bästa offensiva back, till och med.

… till sist Ja, till sist fick vi en anmälan till Disciplinnämnden och en avstängning som påföljd. Det dröjde ett bra tag men till sist åkte Linus Ölund på två matchers avstängning för en boarding.

… lättnadens suck Om ni hörde något i lördags eftermiddag vid 17:30-tiden kan det ha varit Roger Melin som drog en djup suck av lättnad. Efter fyra förluster i rad lyckades Brynäs vände 0-1 till 2-1 i slutminuterna mot Örebro, och ta säsongens första seger.