• Publicerat 5 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Justin Pogge.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidsson

Rögle har släppt in 24 mål på sina fyra inledande SHL-matcher. Därför värvade man målvakten Justin Pogge för att få stopp på blödningen. Nu är han spelklar inför kvällens möte med Djurgården.

Rögle bröt den negativa trenden genom att slå skånska rivalen Malmö Redhawks i helgens galnaste match. 8–7 blev slutresultatet efter att Craig Schira avgjort i förlängningen. De defensiva problemen håller dock i sig för Ängelholmsklubben och under förra veckan gjorde klubben klart med den kanadensiske målvakten Justin Pogge för att stabilisera målvaktsspelet.

I går kväll kom beskedet att Pogge är spelklar och att han, om tränarna vill, är tillgänglig för att debutera i SHL redan i kvällens match mot Djurgården hemma i Lindab Arena.

RÄDDNINGSPROCENT PÅ 83,0

Pogge, 31, har ett förflutet i Bik Karlskoga och Färjestad, I fjol spelade han för Slovan Bratislava i KHL. På meritlistan har han bland annat ett JVM-guld med Kanada och NHL-spel med Toronto Maple Leafs.

Rögle gick in i säsongen med finländaren Ville Kolppanen som förstakeeper och Emil Kruse som reserv. Kolppanen har dock varit otillgänglig på grund av skada medan Kruse haft det tufft under inledningen. Under de inledande fyra matcherna har han i snitt släpp in sex mål per match och har en räddningsprocent på 83,0.