• Publicerat 6 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Tobias Lindberg. Foto: Getty Images/Adam Hunger

Tobias Lindberg har funnit ett nytt hem i NHL. På fredagen trejdade Toronto Maple Leafs den svenska forwarden och ett sjätteval i draften till Vegas Golden Knights i utbyte för den kanadensiske VM-målvakten Calvin Pickard.

Tobias Lindberg kom till Toronto Maple Leafs från Ottawa Senators i Dion Phaneuf-trejden i februari 2016. Han spelade sex NHL-matcher efter bytesaffären, men tillbringade hela förra säsongen i AHL med Toronto Marlies.

Nu får 22-åringen flytta på sig igen. På fredagen trejdades Lindberg till Vegas Golden Knights tillsammans med ett sjätteval i draften 2018. I utbyte får Toronto målvakten Calvin Pickard, som var Kanadas VM-etta i våras.

GÖR UPP MED VETERANEN OM ANDRASPADEN I TORONTO

Pickard hamnade på waivers under gårdagen efter att Vegas hämtat in Malcolm Subban från Boston Bruins. När ingen klubb lade beslag på Pickard var det fritt fram för Toronto att värva 25-åringen, som spelade 50 matcher för Colorado Avalanche i fjol innan Vegas plockade upp honom i expansionsdraften i juni.

Att Toronto värvar honom via en trejd i stället för waivers beror på att det ger klubben möjlighet att skicka honom till AHL utan att han behöver passera just waivers igen. Maple Leafs har sedan tidigare veteranen Curtis McElhinney som backup till Frederik Andersen. Värvningen av Pickard skapar en större konkurrens om andraspaden.

Tobias Lindberg spelade 44 AHL-matcher i fjol och noterades för sex mål och 16 poäng för Toronto Marlies. Nu kommer han av allt att döma att inleda säsongen i Chicago Wolves, Vegas farmarlag.