Ajaj, Melker KarlssonFoto: NHL.com

Frågan är om vi inte fick se hela säsongens mest märkliga sekvens i natt. Efter några sekunders totalt kaos avslutades sekvensen med ett självmål – av Melker Karlsson.

Nattens dråpligaste händelse utspelade sig i San José när hemmalaget gästades av divisionsrivalen Los Angeles Kings. Det var vid ställningen 3-1 som en puck dumpades ned på målvakten Martin Jones, från mittzonen. Jones tappade pucken och därefter väntade några sekunders farsartat försvarsspel innan Melker Karlsson avslutade den osannolika sekvensen.

Han gjorde det genom att dunka in pucken i eget mål, från bara någon meters avstånd. Om matchen hade spelats i någon mer undanskymd liga hade man utan vidare kunnat misstänka de inblandade spelarna för någon form av spelfusk eller liknande, med Karlsson som huvudmisstänkt.

Målet betydde som sagt 4-1 och det blev också slutresultatet. Anze Kopitar var planens gigant med 2+1. Han spelade fram Dustin Brown till 1-0-målet. Nick Shore var den som noterades för Karlssons självmål.

Mikkel Bödker sköt San Josés enda mål.