Henrik Lundqvist
Toronto

Lundqvists totala mardröm: ”Var bara pinsamt”

17 skott på mål, fem insläppta. Henrik Lundqvist hade en hemsk förstaperiod mot Toronto innan han blev utbytt.
– Den första perioden var bara pinsam, säger svensken.

Henrik Lundqvist har fått en tuff start på säsongen, i närmast vanlig ordning. Efter en jobbig premiär mot Colorado rasade hans New York Rangers ihop fullständigt i nattens förstaperiod mot Toronto, vilket fick svensken utbytt.

Lundqvist fick 17 skott på sig och släppte in fem innan det var dags att lämna matchen för gott. Efter 20 minuters spel hade Toronto gått upp i en 5-2-ledning hemma i Air Canada Centre.
– Första perioden var bara pinsam. Den var förstås inget du letar efter i en andramatch på säsongen. Jag behöver vara bättre. Det var en period där de kom över oss hela tiden. Det fanns ingen struktur i vår egen zon och jag var inte kapabel att komma upp och göra tillräckligt många räddningar, säger han självkritiskt.

Om det hade att göra med målvaktsbytet eller inte är svårt att avgöra, men i den andra perioden ryckte Rangers upp sig. Man sköt tre raka mål och kom upp till 5-5. Såväl Mats Zuccarello, som stod för 1+3 i matchen, och Mika Zibanejad blev målskyttar. Svensken har gjort tre mål på de två inledande matcherna.

Men Toronto var starkast ändå. I slutakten var det deras tur att skjuta tre raka mål och gå upp i en 8-5-ledning, som man höll matchen ut. William Nylander noterade två assistpoäng i den galna matchen. Zach Hyman, tredjelänk i kedjan med Nylander och Auston Matthews, blev tvåmålsskytt.
– Det var en ganska galen match. Du vill inte vara i en sån här match, du vill vara i en match med få mål och spela en bra defensiv, men det klaffade för oss offensivt, säger Hyman.

Dominic Moore, Jake Gardiner, Nikita Zaitsev, Tyler Bozal, Leo Komarov och Nazem Kadri blev också målskyttar för Toronto. JT Miller, Kevin Shattenkirk och Marc Staal satte de övriga Rangersmålen.