Jesper Bratt gjorde poäng i natt igen.Foto: All Over Press

Vad håller Jesper Bratt på att ställa till med i New Jersey? Svensken är hela NHL:s stora sensation så här långt och sköt på söndagskvällen två nya mål när New Jersey slog Buffalo med 6-2.

Han skulle egentligen spela juniorhockey den här säsongen, men efter ett sensationellt bra träningsläger fick Jesper Bratt en närmast chockartad plats i New Jerseys forwardsuppställning. Han tackade för förtroendet genom att briljera i helgens NHL-debut mot Colorado, där han sköt ett mål och spelade fram till ett annat.
– Det är svårt att inte le. Det var en fantastisk upplevelse. Det var den bästa matchen i mitt liv, sade han enligt nhl.com efter succén.

Idag fortsatte den svenske sensationens succé. När New Jersey krossade Buffalo med 6-2 nöjde sig Bratt inte med att göra ett mål. Han slog till två gånger om, och spelade dessutom fram Marcus Johansson till ett av hans två mål. Bratt, som förra säsongen sköt sex mål på 46 matcher i HockeyAllsvenskan och till och med spelade en J20-match med AIK, har nu gjort tre mål och spelat fram till två på de två inledande NHL-matcherna i hans karriär. Det ger honom en tidig sjätteplats i hela NHL:s poängliga. Han är dessutom den första Devils-spelaren någonsin att göra fem poäng under sina två första NHL-matcher. Det råder utan tvekan Jesper Bratt-feber i New Jersey.

Bratt fick ett stort förtroende av coachen John Hynes och landade till sist på närmare 17 minuters istid. Han spelade 3:30 i powerplay och 2:06 i boxplay, där han dessutom blev målskytt.

Men den forne AIK-talangen var inte den enda svensken som imponerade stort under kvällen. Marcus Johansson sköt även han två mål, sina två första mål i Devils, och stod precis som Bratt också för en passningspoäng. Efter matchen valde Jesper Bratt att hylla sin svenske kedjekamrat.
– Jag njöt av att spela med honom. Det är en jättebra spelare och en jättebra kille, säger rookien enligt klubbens twitterkonto.

Stefan Noesen och Brian Gibbons blev också målskyttar för New Jersey, medan Evander Kane sköt båda Buffalos mål.