• Publicerat 10 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
SVARAR PÅ KRITIKEN. Matt Duchene har reagerat på Peter Forsbergs utspel.Foto: SVT & All Over Press

Peter Forsbergs utspel i SVT om att Colorado Avalanche borde bänka Matt Duchene nådde snabbt Nordamerika. Nu har stjärnforwarden själv svarat på kritiken.
– Jag tror inte att han menade något personligt, säger Duchene till BSNDenver.com.

Matt Duchene-såpan har varit en av sommarens och höstens stora snackisar i NHL. Colorado Avalanche förväntades trejda 26-åringen inför säsongen, men general managern Joe Sakic har inte lyckats hitta en bytesaffär som faller honom i smaken och därför är han fortfarande kvar i Denver.

När SVT sände Colorados möte med New Jersey Devils i helgen fanns Avalanche-ikonen Peter Forsberg i studion. Han kritiserade då Duchene för hans uppträdande och tyckte att Avalanche borde bänka stjärncentern till dess att man trejdat honom.
– Tveksamt om han ska få vara med och spela igen, det är lika bra att sätta honom på läktaren. Hade jag spelat med en sådan kille som man vet inte vill vara med i laget. Han kommer inte slänga sig för att täcka skott, sade ”Foppa” under SVT:s sändning.
– Det är mest jobbigt att ha en sån spelare i laget även om han är duktig. Jag spelar hellre med någon då som vill spela med laget.

”MYCKET KAN FÖRSVINNA I ÖVERSÄTTNINGEN”

Efter att Colorado besegrat Boston Bruins med 4–0 på måndagskvällen kommenterade Duchene ”Foppas” utspel.
– Jag tror inte att han menade något personligt. Han och jag har en riktigt bra relation. Jag tar det inte personligt och jag tror att mycket kan försvinna i översättningen, säger Matt Duchene till BSNDenver.com.

Han hyser fortfarande stor respekt för Peter Forsberg, kritiken till trots.
– Han är en kille som jag hade som idol när jag växte upp och jag tog det inte personligt. Det är olyckligt att det blivit en stor grej, men jag har fortfarande samma respekt och beundran för honom som spelare och person.

Duchene har inlett säsongen med att göra ett mål och en assist på tre matcher.