KNÄCKTE FLYERS. Filip Forsberg låg bakom nattens vändning mot Philadelphia.
Philadelphia

Nashville föll ihop – då ställde Filip Forsberg allt till rätta

3–0 blev 3–5. Då klev Filip Forsberg in i händelsernas centrum. Med två mål och en assist i den tredje perioden såg han till att Nashville Predators lämnade hemmamötet med Philadelphia Flyers som vinnare, 6–5.

Inledningen av NHL-säsongen har innehållit en del galna matcher. Nattens drabbning mellan Nashville Predators och Philadelphia Flyers kvalar definitivt in i den kategorin. Nashville lyckades nämligen tappa 3–0 till 3–5 för att sedan vända och avgöra tillställningen.

Filip Forsberg blev stor matchvinnare för hemmalaget i hemmapremiären i Bridgestone Arena. Inte nog med att svensken sköt det matchvinnande 6–5-målet i powerplay med 35,6 sekunder kvar att spela av tredje perioden. Innan dess hade han även skjutit 4–5-reduceringen och spelat fram Scott Hartnell till 5–5-målet.

Vändningen kom efter att Flyers försatt sig själva i utvisningsproblem sent omsider. Med 2.41 kvar att spela hamnade både Dale Weise och Andrew MacDonald i utvisningsbåset. Michael Raffl hamnade också där efter 5–5-målet. Detta sedan Flyers valt att göra en coach’s challenge och utmana domslutet kring målet, en utmaning som inte gick hem. Från och med den här säsongen innebär det utvisning om man inte får rätt. Det var ödet som knäckte Flyers i natt.

FÖRSTA NHL-MÅLET FÖR DRAFTTVÅAN

Nashville, som inlett säsongen med förluster mot Boston och Pittsburgh, kopplade greppet om matchen när man gick fram till 3–0 tidigt i den andra perioden. Philadelphia sköt dock två mål inom loppet av 16 sekunder halvvägs in i samma period och innan den var över hade finländaren Valtteri Filppula kvitterat med det första av sina två mål för natten.

Sommarens drafttvåa Nolan Patrick passade på att skjuta sitt första NHL-mål när han svarade för 2–3-reduceringen. Det var 19-åringens andra poäng för Flyers på de fyra första matcherna.

I Nashville hade Mattias Ekholm två assist medan Pontus Åberg plockade upp en framspelningspoäng.

Nashville – Philadelphia 6–5 (1–0, 2–3, 3–2)
Nashville: Scott Hartnell 2 (3) ( Pontus Åberg, Filip Forsberg), Filip Forsberg 2 (3), Craig Smith (1) (Mattias Ekholm), Nick Bonino (1) (Ekholm).
Philadelphia: Valtteri Filppula 2 (2), Andrew MacDonald (1), Nolan Patrick (1), Travis Konecny (1).

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL